London

London är Storbritanniens huvudstad och har cirka 7,5 miljoner invånare, och besöks av över 20 miljoner turister per år. Stadens yta består av cirka 40 procent parker och det kryllar av museer, biografer, konsertcenter och symfoniorkester. Staden har ungefär 25-30 tusen butiker och många olika marknader, cirka 300 st.

I London finns det många högskolor och universitet. Det mest kända universitet som det pluggas på i London heter – University of London – där finns ungefär 10 självstyrande enheter, för att nämna några, London School of Economics och University College. Över 300 tusen studenter pluggar här i London varje år.

Londons matkultur har blivit allt bättre och restauranger, barer och pubar har utvecklats allt mer. Att äta i London är varierande, matkulturen finns i olika alternativ, du kan hitta allt från kinesiskt, thai, indiskt till mat från hela världen.

Fotboll är den mest älskvärda sporten som finns i London. Staden har ett antal fotbollsklubbar som Chelsea, Fulham och Tottenham.

Idag kan man köpa flygbiljetter till en rimlig pris. Londons flyplatser heter – Heathrow, Stansted, Gatwick och Luton, som ligger lite utanför staden. Om du vill åka in till stan kostar det bara mellan 10 och 15 pund att ta tåget, annars kan man alltid ta buss som alltid är lite billigare än tåg.

I London man kan alltid hitta lämpliga priset som passar för alla. Vill man övernatta i London kan det kosta lite mer än i övriga Storbritannien. Ett tips är att kolla i TNT Magazine där några alternativ finns innan du har bestämt dig för att boka hotell i London.

Det gäller att alltid planera innan man ska besöka London, eftersom erbjudanden aldrig slutar, tiden har också sin begränsning, men oavsett vad du väljer att göra så blir det alltid en hel del resande, med andra ord – staden är stor med stora avstånd.

Travel Card är bra att ha om du skulle vilja åka runt i London. Det är ett färdbevis på tåg, bus och tunnelbana, men att åka till och från flyget gäller inte med Travel Card. Du kan köpa Travel card i sju dagar som kostar 41 pund/vuxen och för barn kostar det hälften. Taxi är väldigt lätt att hitta i London, eftersom det kryllar med taxi överallt. Priset för taxi är inte alltid billigt, men man kan alltid välja Minicab som är lite billigare.

Att köra bil är något man borde undvika, eftersom det är väldigt svårt att köra och trafiken är fruktansvärt. Man kan alltid boka bil i förväg, boka gärna bland nätet eller på flygplatsen. Priserna kan vara väldigt dyra men man sparar ändå massor av pengar på transporten till London. Om du inte kan hitta någon bil att hyra på flygplatsen kan du även fråga på ditt hotell angående uthyrningsfirma till bilar i närheten. Man kan även hyra eller åka båt i staden. Turerna på Themsen går mellan klockan 10.30 på morgonen till 17.00 på kvällen.

Bra saker att veta i London:
- Tidsskillnaden är bara 1 timme mellan London och Sverige.
- Vatten i London kan man alltid dricka.
- Om du är svensk medborgare så behöver man inget visum.
- Kostnaderna i London är ganska lika de i Sverige.

London länkar

Det finns ett stort antal sidor där ute som handlar om London. Vi kommer att visa er till några utav dessa sidor som handlar om London och som har någonting med London att göra.
Åk till London
VIll ni ha mer information och kanske rådfråga någon om någonting i London eller dela med er av era kunskaper av London så kan ni alltid ta och besöka Ett forum om London
Är ni intresserade mer om hotell som finns i London så kan ni ta och besöka Alla hotell i London där ni kan läsa mer om de olika hotell som finns i London.
Copyright © 2007 storstadssemester.se